Inkluzív Design
A Design Mindenkié

Inkluzív Design

A mindenkit körülvevő világ tele van olyan szolgáltatással, termékkel és épületekkel, amikről elsőre nem is gondoljuk, hogy gondos tervezés eredménye, pedig biztosak lehetünk benne, hogy okkal lettek olyanok, amilyenek. Minden nap felveszünk ruhákat, magunkhoz vesszük a táskánkat, és interakcióba lépünk bútorokkal vagy akár a villamossal, és ezeket az eszközöket mind bizonyos vágyaink és törekvéseink kielégítésére tervezik.

Ha valóban megszeretnénk felelni az egyéni igényeknek, akkor minden tárgy tervezése során figyelembe kell venni az emberek sokféleségét.

Odoo • Text and Image

Az emberek életkora, neme, képességeik, kulturális háttere és még a személyes meggyőződések adják a társadalmunk sokszínűségének alapját, ezeket ismerve tudjuk megfogalmazni az egyén képességeit és korlátait.

Az  Inkluzív Design erre a sokszínűségre ad csattanós választ. Termékeink tervezése során mindig figyelembe vesszük, hogy a gyártásban résztvevő megváltozott munkaképességű kollégáink és a végfelhasználók igényei ugyanúgy ki legyenek elégítve. Hiszünk benne, hogy mindenkinek olyan környezetet, olyan termékeket és olyan szolgáltatást kell nyújtanunk, ami mindenki számára hasznos, és ezáltal elősegíti a társadalmi integrációt és egyenlőséget. A design mindenkié.

Védett munkahely

Amikor hétfő reggel a zsúfolt buszon utazunk a munkahelyünkre, könnyen felülírja a pillanatnyi kellemetlenség azt a tényt, hogy életünk még kényelmetlenebb lenne, ha nem lenne hova munkába mennünk.

Magyarországon sajnos számos olyan társadalmi csoport van, akinek a munkahely és munkába járás csak távoli emlék. A megváltozott munkaképességűek, tartósan munkanélküliek vagy az alacsony iskolai végzettségűek mind olyan csoportok, akiknek kell egy kis segítség hogy visszatérhessen a munka világába.

Cégünk az alapítása óta foglalkoztat hátrányos helyzetű munkavállalókat. Kezdetben főleg pályakezdő fiatalokat és tartósan munkanélkülieket, de pár éve szinte kizárólag olyan  megváltozott munkaképességűekkel dolgozunk, akik valamilyen fokú egészségkárosodás miatt nem tudták folytatni pályájukat a munkaerőpiacon. 

Ezeket a vállalásainkat nem csak belső szabályzatban rögzítettük, komoly akkreditációs folyamat után a 327/2012.(XI.16) Korm. rendelet alapján akkreditált foglalkoztató szervezet, és a 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet alapján védett munkahelynek minősülünk.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az  inkluzív design alapelvei szerint a termékeink tervezésébe is bevonjuk a megváltozott munkaképességű kollégákat, ezzel biztosítva, hogy műhelyeinkben olyan feladatokat tudunk kiadni, amit mindenki gyönyörűen el tud végezni és így a végeredmény is egy egyedi és csodálatos termék lesz, amit bárki szívesen használ.


Magyar Design

Termékeink tervezését az az alapelv vezérli, hogy a design mindenkié, és ki ismerné jobban a magyar vásárlók igényeit, mint a hazai tervezők.

 


Nem tudunk jobb dolgot elképzelni, mint magyar tervezőkkel dolgozni. Ahogy a gyártás során is fontos az ellátóláncot a lehető legrövidebbre szabni, úgy sokat jelent az is, hogy a terméket tervező szakember maga is részese a termék piacának. Sok olyan apró dolog felmerül egy termék tervezése során, amire nem is gondolnánk elsőre.

Egy pénztárca például nagyon egyszerű tárgy, néhány zseb, bőrből vagy textil és kész is. Igen ám, de például az amerikai kontinensen más méretű névjegykártyákat használnak, a bankjegyek is teljesen eltérnek így ahhoz, hogy a magyar igényeknek megfeleljünk nem vásárolhatunk csak egy szabásmintát az ismert online piacterek egyikén, itt jönnek képbe a rendkívüli tehetséggel megáldott magyar tervezők.

Odoo • Text and Image

Folyamatosan keressük a lehetőséget az együttműködésre magyar tervezőkkel, hogy innovatív termékekkel és hasznos megoldásokkal állhassunk vásárlóink elé. Az egyik legjobban sikerült termékfejlesztésünk az a Flexi lámpabúravolt, amit Balogh Zsolt tervezővel együttműködve hoztunk létre és egy igazán izgalmas és egyedi lámpa lett a végeredmény.

Nem csak a vásárlóink visszajelzési alapján sikerült nagyon jól ez a terv, de a 2019-es Design Randi szakmai zsűrije a Flexi lámpának adta a verseny fődíját is. Szeretnénk a jövőben mégtöbb hasonló innovatív ötletet megvalósítani hazai tervezőkkel.


Segítő Vásárlás

Minden vásárlással közvetlenül segítesz.

Cégünk termékein hivatalosan is használhatjuk a Segítő Vásárlás védjegyet amit azzal érdemeltünk ki, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szociális műhelyünkben magas minőségű, modern termékek előállítását végezzük. Nagy megtiszteltetés és munkatársainknak nagy elismerés ennek a védjegynek a használata, hiszen az országban kevesebb mint ötven olyan műhely van, ami megfelelt a magas minőségi elvárásoknak.


Webshopunkon kívül termékeinkkel találkozhatsz kiskereskedelmi egységekben országszerte, keresd az ÖkoDeko logót a termékeken.

Márkaboltunk az Okodeko stand Kaposváron a Tesco áruházban(7400 Kaposvár Berzsenyi utca 13.) található, ahol az általunk gyártott  termékekkel várunk. Itt akár személyesen is át tudod venni netes megrendelésedet.

Ezen kívül járjuk az országot különböző vásárokon, találkozhatsz standunkkal, kövesd közösségi oldalainkat, hogy mindig értesülj róla, merre járunk.

Odoo • Text and Image