Anyatündér vagy anyatigris?

Odoo • Image and Text

Abban egyetérthetünk, hogy minden családban úgy nevelik a szülők a gyermekeiket, amilyen értékrendet maguk is képviselnek.  Mivel mindenki önálló személyiség, nehéz lenne beskatulyázni az anyákat, ahogyan ugyanabban a családban élő  gyermekek is különbözőek.  Ha vannak is hasonlóságok, attól még nem ugyanolyanok.

Mutatunk néhány anyatipust

 Lazamami
Nincs napirend, a nevelés  lényege, hogy a gyereknek is és a szülőknek is jó legyen. Sokszor annyira laza, hogy észre sem veszi, ha fut a lakás. De arra azonnal felkapja a fejét, ha a másik szobában a gyerkőce a halkan köhhint egyet.

Pedánsmami
Akár a laza ellentéte is lehetne.  Az egész lakás kitakarítva, még a gyerekszobába is színek és nagyság szerint vannak sorba a játékok, minden percét beosztja.   Amikor az ölébe ülve a babája elkezdi mesélni mi történt az oviban, elfelejtkezik az időről, elfelejti, hogy  mosogatni kellene.  

 Biomami
Már terhesség alatt is csak biokaját fogyaszt, később pedig a bébiételeket is bio alapanyagokból készíti. A polcról csak bio babakaját vesz le, mosható pelenkát használ, amelyet mosódióval tisztít. Gyerekei édesség helyett csak (bio)gyümölcsöt majszolnak. Biopiacokon találkozhatsz vele.

   Ősanya
aki ösztönből nevel, anyának született. Évekig szoptat, együtt alszik a gyerekével, nappal babakendővel hordozza a kicsit, hogy a kötődés kialakuljon és a gyereknevelés összes kérdésében határozott. Mindent jobban tud, de bepánikol, ha a gyerek láza nem akar lemenni.

    Paramami
Bizonytalan az élet apró dolgaiban. Minden tettében ott van, hogy Biztos jól csinálom? Nemcsak a családtagjaitól barátaitó kér tanácsot, hanem a közösségi oldalakon is. De ő az aki akármilyen fáradt, akkor is odaül a gyerek mellé a leckét kikérdezni, és akármilyen késő van kivasalja az ünneplős ruhát. 

Odoo • Image and Text

ANYATÜNDÉR

Nincs bevált kategória egy anyára sem.  Amit kaptunk a szüleinktől, és amit magunk alakítunk ki olyan lesz a családunk. Sok mindenen múlik, hogy aznap éppen anyatigris vagy, esetleg tyúkanyó vagy.  De minden anyában ott van  a     lazaság, egy kis pedantéria, az ösztönösség, a félelem és az öröm. Abban is mind egyformák, hogy az életüket adnák a gyermekeikért.

Ők az ANYATÜNDÉREK

Kép forrása: www.okodeko.eu

https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt07560-angel-asztali-viragdisz-7994?category=706