Egyre több otthonban van újra háziáldás

Miben rejlik a háziáldás ereje?

Hagyományok szerint az Istenbe vetett hit, az isteni védelem miatt függesztették ki az emberek az otthonaik falára. Ma már inkább dekorációs célból díszítik a falat vele.

A házi áldás eredete régi időkre nyúlik vissza

A házi áldás elterjedése a barokk korra tehető, amikor is Osztrák, illetve Német mintára honosodott meg hazánkban.

Eleinte csak a polgári házakban függesztették ki a szöveget tartalmazó táblákat, képeket, amik később a parasztházakban is megjelentek.

Akkoriban az emberek szentül hittek a szöveg erejében, és úgy tartották, hogy Isten megáldja annak a háznak a népét, ezért jól látható helyre függesztették ki.

Sokan a konyhába vagy egyéb forgalmas lakótérben találtak neki helyet a szenteltvíztartó mellett.

Idővel hímzett, szőtt falvédőkön, dísztányérokon, szent képeken is megjelent, ma pedig már a digitális változatokkal is találkozhatunk, amiket textilre, papírra vagy műanyagra nyomtatnak.

A  házi áldás szövege az évek alatt nem változott, de a dizájn a kornak megfelelően változott. Ma újra divatba jött kicsit letisztultabb változatban.

 

Házi áldás hímzett hoop falikép  

Hímzett falikép házi áldás "Hol hit, ott szeretet, hol szeretet ott......" A szöveg a régi a dizájn új. Ajánljuk ajándáknak, lakásdekorációak.Mérete 23 cm, Anyaga fa, natúr vászon
https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt06671-hazi-aldas-himzett-hoop-falikep-23cm-7194?search=h%C3%A1zi+%C3%A1ld%C3%A1s

Odoo • A picture with a caption
  1.