Farmer - az örök divat!

A farmer ott van mindannyiunk ruhatárában! A belőle készült ruhadarabok és kiegészítők évtizedek óta TOPlistásak. Megunhatatlan stílus! Kifogyhatatlan a variációk! Számtalan fajta ruha és kiegészítő készül belőle, mert erős, időtálló, divatos anyag. A legelső, ami eszünkbe jut róla, a jó öreg farmernadrág, ami egyszerre konvencionális, mégis fiatalos ruhadarab.


És most ugorjunk vissza a kezdetekhez….

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text


A farmer története az 1800-as évek végéig nyúlik vissza. Az anyaga sávolykötésű pamutszövetből, a denim - ből,magyarul a farmerszövetből készült, ami legegyszerűbb szerkezetű szövetnek mondható. Kezdetekben a farmer anyagból csak nadrágot készítettek, amit strapabíróságának köszönhetően az aranyláz idején a bányászok, a munkásemberek és a farmerok viseltek. Európába a második világháború idején hozták át az amerikai katonák, majd a  filmipar és a sztárvilág kapta fel, és tette igazán népszerűvé, ami berobbantotta a divatba.

Ha már „divatoltak őseink a farmerrel”, akkor csak egy lépés volt, hogy cipők, táskák, övek is készüljenek belőle, sőt már a múlt század tervezői is csodás ékszereket  álmodtak farmerből.


Talán senki nem tudja megmondani, hogy egy farmernadrág mitől fiatalosabb, mint ugyanazon szabású szövetnadrág.