Ismerd meg a küldetésünk!

Így készülnek az Ökodeko saját tervezésű és gyártású táskái

Változik a világ, változnak a vásárlók elvárásai és a gyártók lehetőségei, felelőssége is. Új kihívás, hogy kevesebb anyagot és energiát felhasználva több értéket állítsunk elő, eközben pedig minimalizáljuk a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Azaz kevesebből kell többet kihozni – erre törekszünk mi is egyedi táskakollekciónk tervezésekor és kivitelezésekor. 

Innováció

Táskáinkon saját tervezőcsapat dolgozik, akik saját fejlesztésű vágási tervet és szabásmintatervező-programot használnak. Ezzel 0,5%-ra csökkentjük a gyártási hulladékot, és még azt is felhasználjuk díszítőelemekhez. Továbbá a gyártás során alkalmazott eljárásoknak köszönhetően jelentős mennyiségű villamosenergiát takarítunk meg. Például lézer szabászgépet használunk az alapanyagok, a táskák és a lakásdekorációs termékek vágása esetében is. Ezzel a szabás pontosabb, kevesebb a hulladék, viszont magasabb minőségű a végtermék. A lézergépek áramfogyasztása jóval alacsonyabb, mint a hagyományos lapszabászati gépeké. Pl. egy táska esetében 70% az energiamegtakarításunk, ennyivel kevesebb természeti erőforrást használunk fel, mint a hagyományos gyártási technológiával dolgozó cégek.

 
Odoo • Szöveg és kép
Odoo • Kép és szöveg

Újrahasznosítás, fenntarthatóság

férfi válltáskánknál és a gyapjúfilc táskáknál a szíjazat és a díszítő elemek készülnek ebből. A színeket növényi anyagú festékkel újítjuk meg. A végeredmény nemcsak ökológiailag kedvező, hanem nagyon egyedi is, ráadásul kb. 1,8 tonna/év hulladékcsökkentést jelent. A textilbőr táskáink (2in1rolltop) alapanyaga pedig teljes egészében a kárpitosoktól begyűjtött gyártási hulladék: ez évi 3 tonnás mennyiség, ami máskülönben a szemétben végezné.

Természetes alapanyagok

Természetes alapanyagokból és újrahasznosított bőrből készülnek a fa, bőr kistáskáink. A fa és a bőr is lézervágással, hulladékmentesen készül. A bújtató, címke újrahasznosított valódi bőrből, a belső borítás gyapjúfilcből készül – utóbbit helyi gazdálkodótól vásároljuk, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést és támogatva a regionális gazdaságot. 

Odoo • Szöveg és kép
Odoo • Kép és szöveg

Hosszú életciklus, kedvező ár

Magyar dizájnertermék magas minőségű alapanyagokból… bár a leírás mást sugall, az Ökodeko kiemelten fontosnak tartja, hogy mindez elérhető áron jusson el a vásárlókhoz. Tapasztalataink szerint a termelési folyamatok káros környezeti hatásainak mérséklése segíthet abban, hogy teljes életciklus során javuljon a termékeink általános környezeti teljesítménye – tehát a táskáink tartósak. Ma már egyre többek keresik a jobb termelési technológiával előállított termékeket, köszönhetően a jobb minőségnek, a megfizethető árnak, amit azért tudunk hosszútávon alacsonyan tartani, mert a termékeink nagy részét magunk állítjuk elő. 

Csatlakozz a küldetésünkhöz és rendelj Te is a táskakollekciónkból – karácsonyi ajándéknak is tökéletesek!