Nem csak divat a vegánság, de jó ha van vegán divat!

A veganizmus életmód, nem csupán egy diéta, vagy divat...

hanem egy állatjogi mozgalom. Ez pedig azt is jelenti, hogy a vegánok nem csak étrendjükből hagyják ki az állati eredetű élelmiszereket, hanem arra törekszenek, hogy életmódjukban más területen is védjék az állatok életét.

Tehát nem használnak állati eredetű, vagy állatokon tesztelt termékeket sem. 

Odoo • Text and ImageT
Odoo • Image and Text

A veganizmus a divatban is egyre nagyobb teret nyer.

Ma már nem az a trendi, ha a vörös szőnyegen talpig „szőrmében” jelenik meg valaki, hanem ha olyan anyagú a ruhája, aminek a gyártása a legkisebb mértékben szennyezi a környezetet. Ezek az elvek alapján öltözködnek a celebek, és szerencsére mi hétköznapi emberek is egyre gyakrabban találkozunk vegán bőrből készült ruhákkal, kiegészítőkkel (táskákkal, övekkel, ruhadíszekkel). 

A vegan bőr többféle gyártási technikát, más-más alapanyagot jelenthet, de a közös bennük, hogy a megújuló, vagy újrahasznosított növényi alapanyagúak gyártása során nem használnak vegyi anyagokat, mint a bőr cserzésénél. 


Most a Kraft táskákat nézzük meg alaposabban. 


A „kraft papírt” a kézműves gyártásban már pár éve
használják díszítésre, csomagolásra. A divatipar csak nemrégiben fedezte fel, éppen a környezettudatos vevői igényekre reagálva. A kraft tiszta, fehérítetlen, erős, kis sűrűségű, bio alapanyag. Az alapanyagot növényi festékekkel díszítik, így a naturális barna szín mellett fehér, szürke, drapp különböző árnyalataival nagyon elegáns, letisztult divatterméket kapunk.A kraft táskák tapintásra, nézetre a valódi bőrhöz hasonlítanak, azonban sokkal strapabíróbb, mosható, vasalható, vízhatlan darabok, sőt minél többször mossuk, annál jobban hasonlít az igazira. Merevítés nélkül is jó a tartása, ezáltal többféle fazonban készülnek.


A vagány, fiatalos és az elegáns, konvencionális stílus kedvelői is megtalálják a saját ízlésüknek megfelelőt.

 

 

Lássunk egy- két darabot, amit a vegánok is bátran viselhetnek kiegészítőnek öltözékükhöz. 
Odoo - Sample 2 for three columns

Kraft válltáska kívül kétféle színű – világosbarna és sötétbarna – vegán bőr, belül 100% pamut vászon, belső zsebbel. A hétköznapok elengedhetetlen darabja, divattáskának és bevásárlótáskának is kiváló.

ttps://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt04514-kraft-utcai-taska-barna-drapp-szinben-2943?category=621

Odoo - Sample 3 for three columns

Kraft hátizsák egyszínű (világos barna, vagy sötétbarna) vegán bőrből készül, mérete 29*43 cm. Te állíthatod be, hogy kézitáskaként, hátizsákként, vagy válltáskaként viseled. 

https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt04537-kraft-hatizsak-fonott-fullel-2964?category=621