Táskatrendek 2022

Találd meg az új kedvenced!

A ruhákkal, ékszerekkel és cipőkkel ellentétben a táska trendek általában kicsit múlékonyabbak – írja a Harper’s Bazaar. Természetesen számtalan klasszikus kivétel van a szabály alól, mint például a Chanel ikonikus 11.12-es táskája, Christian Dior Lady Dior táskája vagy az örök kedvenc Birkin. Libby Page, a Net-a-Porter vezető szerkesztője szerint azonban a 2022-es év legnagyobb táskatrendjei a pillanatnyi és az időtlen között mozognak. „A nagynevű márkák továbbra is jól teljesítenek" – mondja –, „a vásárlók az elmúlt két évben a luxusorientáltabb vásárlás felé mozdultak el".

Page szerint a divatos táskák közé tartozik a kézművesség felé forduló JW Anderson a kötött, szőtt shopperével, a Chloé a makramé táskájával és más szőtt tote bag-ek, amelyekben minden elfér, ami csak kell. A Bottega Veneta immár ikonikus Bottega Green nevű darabjának köszönhetően a neon színvilágú, színpompás megjelenés is hódít.

Rachael Wang stylist, az etikus divat híve szerint az év legnagyobb táskatrendjének semmi köze a sziluetthez vagy a színhez. Ehelyett az anyagokkal való előrelépésre összpontosít. „Szerintem egyre nagyobb érdeklődést fogunk tapasztalni a bőrből készült alternatív kézitáskák iránt, amelyeknek kisebb a környezeti hatásuk" – mondja Wang, és Stella McCartney Frayme táskájára hivatkozik, amely micéliumalapú gombabőrből készült, és szerinte „óriási hatása lesz az iparágra". 


A WhoWhatWear szerint a textúra továbbra is kulcsfontosságú jellemző, a télen látható műszőrme és irha anyagok nyáron kosárfonatokká és horgolásokká alakulnak át. A látványos partitáskákat sem kell félretenni, mivel a díszes kivitelezés, beleértve a strasszköveket és a rojtokat, továbbra is divatos. De a minimalisták számára is rengeteg lehetőség van – kezdetnek a klasszikus árnyalat, a világosbarna feltámadása, amely zökkenőmentesen illeszkedik a visszafogott színekhez. Hamarosan érkezik a tavasz legcsinosa

Az Ökodeko legújabb, innovatív terméke, a Shade táska szett több trendbe is beleillik a fentiek közül: összetéveszthetetlen formájú, természetes anyagokból készült darab, ami egyben környezettudatosnak is számít, hiszen kárpitosoktól megmentett, illetve természetes anyagokat használunk fel benne. A táska különlegessége, hogy az előlapja cserélhető, a különböző színű és anyagú lapok pedig a legkülönbözőbb szettekhez illenek. A zöld gyapjúfilcet, a kígyóbőr hatású és okkersárga textilbőrt egy mozdulattal kicserélheted, így anélkül váltogathatsz három teljesen más stílusú táskát, hogy át kellene pakolnod őket – ráadásul mindössze egy szettet kell megvásárolnod. Megsúgjuk, hogy a jövőben még több előlap bevezetését tervezzük, így a lehetőségek számát hamarosan még tovább növelheted!

A 24 x 17 x 5,5 cm-es, gyönyörű faerezetű táskatesthez a három előlap mellett két különböző vállpántot és egy rendező betétet is adunk. Készülj fel a 2022-es trendekre egy magas minőségű, kézműves termékkel, ami masszív, tartós, mégis könnyű – igazi különlegesség akár mindennapos használatra.