Tippek a terasz kialakításához

Végre itt a jó idő, amikor szívesen ülünk ki reggeli kávéval, teával a teraszra. Az olvasás, baráti beszélgetés is sokkal jobban feltölt, ha az udvaron, a teraszon ülve tesszük. Ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat fontos, hogy az igényeinknek megfelelően alakítsuk ki.

Mire használod?


Ahány család, annyi különböző igény. Az életmódunk és a terasz adottságai határozzák meg a kialakítást. Egy kicsi teraszon a helytakarékosság és a kényelem lesz hangsúlyos, míg egy nagy teraszon már praktikusság, a kényelem lehet a fontosabb szempont. Más jellegű teraszt kell kialakítanunk, ha csak néha ülünk ki egy kávéra, és mást, ha ott is dolgozunk, vagy a teraszt a második nappaliként használjuk.

Bútorok

Már egészen kedvező áron tudunk minőségi kerti bútort vásárolni., azonban ezek 1-2 szezonnál nem bírnak többet. Ha a jó idő beköszöntével sok időt töltünk a teraszon, esetleg vendégségek helyszínéül is szolgál, muszáj jó minőségű bútort beszereznünk. A strapabíró terasz ülő nagy kiadás, azonban pár szezon alatt bőven visszahozza az árát.

További információk    https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt00669-industra-micro-lerakoasztal-249
Odoo • Text and Image

Árnyékolás

Míg a tavaszi napsugarak elől eszünk ágában sincs elbújni, addig a nyári tűző napot már megfelelő árnyékolással engedjük be a teraszra. Védjük magunkat és növényeinket egyaránt. A megfelelő árnyékolás kialakítását többféleképp is megvalósíthatjuk. Pénztárcakímélő megoldásként beszerezhetünk állítható napernyőket, tartósabb verzióként kitekerhető napellenzőt is felszereltethetünk. Itt is számít a minőség, különben rengeteg bosszúságot okozhatnak majd a szikrázó nyári napsugarak.

Minimáldekoráció  

Fontos szabály, hogy  a dekoráció ne legyen hivalkodó, a kevesebb több. A teraszon ülve a kényelem és célszerűség a fontos. Legyenek a kiegészítőink  praktikusak és illeszkedjenek a terasz bútorzatához. Ha olyan  darabokat helyezünk el, ami egyébként a lakásunkban is megtalálható, akkor a nappali folytatása lehet a terasz pl. falióra, függöny, kényelmes díszpárnák, szőnyeg, virágok. Tipp. a cserepes növényt fa, vagy kő hatású kaspóba, virágtartóba tegyük, ami természetes hatást kelt, ugyanakkor oda vonzza a szemet. Így a dekorációval válik otthonná hanem a kényelem és a praktikusság.

Odoo - Sample 1 for three columns

Kerti lámpás

Tavaszi hangulatot varázsol az otthonáb vagy a kerti asztalra a világító mécsházikó. Az ablakain átsejlő napsugár, és a belsejében lévő égő tavaszi rétet, virágzó mandulafát világít meg. Friss, melengető hangulatot ad a terasznak, és a kerti partinak. Anyaga: fa, pauszpapír. Színe: zöld, mérete 10 x10x20 cm
https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt07321-kerti-lampas-vintage-zold-7811?search=l%C3%A1mp%C3%A1s

Odoo - Sample 2 for three columns

Vintage virágtartó doboz

Öregbített fadoboz. Belül vízhatlan bélést tartalmaz, így akár virágtartónak, vagy tárolónak is lehet használni.
Anyaga fa
Színe natúr, kék
Mérete 20 x 10 x 8cm

https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt00736-vintage-viragtarto-doboz-303?page=6&search

Odoo - Sample 3 for three columns

Falióra Yact

Falióra, vitorlás, hajós motívumokkal. elemes.
Mérete: Átmérő 30 cm,
Színe_ fehér
Tartozékok: 1 db AA elem


https://www.okodeko.eu/shop/product/sfnt06919-faliora-yacht-7435?search